یکی از گزینه هایی که جوملا را جذاب و زیبا جلوه داده است قالب های بی نظیر و زیبا و پرکاربرد این مدیریت محتوا میباشد امروزه بسیاری از طراحان قالب های را طراحی می...
این سایت به منظور ایجاد محلی امن و رایگان جهت انتشار مطالب و نرم افزار های گوناگون می باشد . تمامی نرم افزارهای قرار گرفته در این سایت به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. جهت استفاده هر چه بیشتر از این سایت پیشنهاد می شود که در این سایت ثبت نام کنید و ایمیل خود را در خبرنامه سایت ثبت کنید تا از بروزرسانی های انجام گرفته در سایت مطلع شوید .با تشکر مدیریت سایت
یکی از گزینه هایی که جوملا را جذاب و زیبا جلوه داده است ، قالب های بی نظیر و زیبا و پرکاربرد این مدیریت محتوا میباشد .
امروزه بسیاری از طراحان قالب های را طراحی میکنند که از همه نظر مناسب و درخور کار شما میباشد .
اما بسیاری از کاربران قادر به طراحی نیستند ، ولی از قالبی لذت میبرند و برای سایتی که قصد ایجاد آن را دارند بسیار مناسب است . مشکل در زمانی است که قالب به زبان فارسی نباشد و تمام موقعیت ها و فایل های نوشتاری چپ به راست میباشند .
برای این که قالب مذکور ، توانایی قرار گیری در سایت های ایرانی را داشته باشد باید فارسی سازی و یا به اصطلاح RTL ( راست به چپ و یا right to left ) شود .
ابتدا به یک مقدمه میپردازم تا با نحوه کار آشنا شوید .
در تمامی قالب های جوملا چند فایل هستند که باید ویرایش شوند .
1-template.css (که در قالب های مختلف نام این فایل متفاوت است و درباره این موضوع بحث میشه . )
2-editor.css
3-index.php ( گاهی اوقات نیاز به ویرایش داریم . )
خوب هر مرحله را با دقت جلو میریم . به تمامی مراحل دقت کنید .
template.css
بقیه در ادامه مطلب ...
بر روی سیستم شخصی فایل قالب را باز کنید . تعدادی فولدر مشاهد میکنید که در ردیف اولین فولدر ها ، فولدر css موجود است . این فولدر را باز کنید .
در بعضی قالب ها فایل های داخل css حدود 4 یا 5 عدد هستند . اما در قالب های پیشرفته تا حد 20 و یا بیشتر ، فایل داخل css وجود دارد . از تعداد فایل ها نترسید . برای فارسی سازی ویرایش تمامی فایل ها الزامی نمیباشد . فقط چند فایل اصلی الزامی هستند .
در قالب های معمولی و نیمه حرفه ای ، فایل template.css وجود دارد . در بعضی قالب ها این نام متفاوت است . اما از دو جهت میتوان تشخیص داد .
1- حجم این فایل اصولا از بقیه فایل ها بیشتر است . ( زیرا پایه قالب در این فایل تنظیم و ویرایش شده است . )
2- نام این فایل به گونه ای انتخاب میشود که تعیین کننده نوع فعالیت آن باشد . برای مثال : style.css , layout.css , main.css و...
ما در این آموزش اکثریت را مدنظر قرار میدهیم .
template.css را با یک ویرایشگر قوی باز میکنیم . ( ترجیحا Adobe Dream Weaver ).
ما باید با یک سری از فرمان ها آشنا باشیم تا بتوانیم به خوبی قالب را ویرایش کنیم .
فرمان اول : direction:rtl ( این فرمان در انتها و یا هر قسمتی از فایل css که قرار بگیرد آن قسمت را راست به چپ میکند و نحوه نوشتاری فارسی را زیبا تر میکند . برای مثال : در هنگام گذاشتن پرانتزو.. دیگر با مشکل مواجه نمیشوید)
فرمان دوم : float:right ,float:left (معنای float را شناور میگوییم . اما در قالب و در css برای موقعیت هایی کاربرد دارد که میتوانند در صورت نیاز ما هرجای قالب باشند . و با این دستور مکان آنها ( یعنی سمت راست یا چپ بودن ) را مشخص میکنیم )
فرمان سوم : text-align:right , text-align:left ( با این دستور طرز نوشتاری آن قسمت را مشخص میکنیم . دقت کنید که این دستور با direction:rtl متفاوت است . )
فرمان چهارم : font-family ( این دستور نوع گروه فونت نوشتاری شما را مشخص میکند . در حال حاضر بهترین فونت برای زبان فارسی ، فونت Tahoma میباشد . )
خوب حالا به ویرایش قالب میپردازیم .
در ابتدای قالب ما تگی داریم با شکل و شمایل زیر.
.body{ }
در داخل این تگ یک سری کد اعم از font-family و text-align هم نوشته شده که الان با این کدها کار نداریم .
در انتهای این تگ قبل از } ما باید کد direction:rtl را اضافه کنیم . تگ body تمام قالب شما را شامل میشود و تغیرات در این تگ ، بر روی کل قالب تاثیر میگذارد . اما این کافی نیست و قسمت های کوچکی هم باید تغییر داده شوند .
در مرحله بعد ما باید تمامی بلاک ها ، دکمه ها ، موقعیت ها و منوبار ، بالای سایت (navigation ) را هم فارسی کنیم .
در قالب های مختلف اسامی این کدها متفاوت است . من چند اسم متداول را یاداور میشوم .
برای منوی بالا : navmenu , topmenu , main-menu , navigation , main-nav و...
برای بلاک ها : leftcolumn, rihtcolumn, left-block , right-block و...
دکمه ها ( این قسمت کمی پیچیده است . گاهی اوقات برای هر نوع دکمه در یک قالب چندید اسم قرار میدهند ) : readmore , button , readmore.button , div#but و...
موقعیت ها ( امکان پیشبینی نیست . )
حالا در نرم افزار خود بر روی صفحه کلید (keyboard) سیستم خانگیتون ctrl+f را میزنید تا یک صفحه جستجو برای شما باز شود . حالا به دنبال کلمات بالا میگردیم و در انتهای همه کد rtl کردن را اضافه میکنیم . ( مانند تگ body )
بعد از اتمام rtl کردن سراغ قرار دادن کدهای بعدی میرویمم .
در صفحه جستجوی نرم افزار خود ، کلمه : float را جستجو کنید . به اولین float که رسیدیم نام تگی که کد در آن قرار گرفته است را به خاطر بسپارید تا در هنگام دور زدن جستجو مجدد آن را ویرایش نکنید . در جلوی float سه کلمه میتواند نوشته شده باشد .
right , left , inherit
ما با کلمه inherit کاری نداریم و اگر آن را مشاهده کردیم ، ویرایش نمیکنیم . تنها right و left را ویرایش میکنیم . به این ترتیب ، در جلوی float هرچه left دیدید به right و هر چه right دیدیم به left تغییر میدهیم . ( هیچوقت برای float در جستجی نرم افزار از replace استفاده نکنید . )
پس از تکمیل ویرایش flot ، نوبت به ویرایش text-align میرسد . ویرایش این قسمت هم مانند قسمت float میباشد و هیچ فرقی ندارند .
در آخر به سراغ تنظیم فونت قالب میرویم . در جستجوی نرم افزار font-family را جستجو کنید . تمامی فونت های جلوی آن را پاک کنید و تنها دو فونت Tahoma,Arial را جایگزین کنید . ( به همین شکل که نوشتم جایگزین کنید . در بین فونت ها باید کاما قرار بگیرد . )
کار ما با این فایل به اتمام رسید . فایل را ذخیره میکنیم و ویرایش دیگر فایل ها را شروع میکنیم . editor.css
این فایل تنها برای نوشتار کاربرد دارد . بعضی قالب ها در این فایل text-align و font-family را هم قرار میدهند . با یک جستجو ساده ببینید اگر این کدها موجود بودند ، آنها را مانند آموزش بالا ویرایش کنید . index.php
این فایل داخل فولدر css نیست . این فایل در پوشه اصلی قالب قرار دارد .
اکثر قالب های جوملا با مرورگر IE با مشکل مواجه میشوند . این فایل را با شما آشنا کردم تا بتوانید بعد از فارسی سازی ، قالب خود را در مرورگر IE به خوبی مشاهده کنید .
برای حل این مشکل به لینک زیر بروید :
حل مشکل قالب در IE
برای اینکه بتوانید قالب های حرفه ای را نیز rtl کنید نیاز به مهارت و تمرین زیاد داریم . tl کردن کار دشواری نیست فقط با کمی تمرین به راحتی میتوانید قالب های بسیار زیبایی را فارسی کنید .